Bli litt bedre kjent med Hallvard alias Mr. UziMr. Uzi

Når begynte du å spille instrumentet ditt.

Jeg begynte å spille gitar når jeg var 10 år gammel. Da lærte jeg 4 grep av onkelen min, akkurat nok til å spille Knocking On Heavens Door. Deretter gikk det slag i slag. 

Husker du ditt første band eller opptreden

Jeg og en kompis spilte sammen. Begge sang og spilte gitar. Vi hadde noen opptredener på skolen vi gikk på. Dette var i 5 og 6 klasse. Når jeg startet på ungdomsskolen begynte jeg i band med et par karer som var eldre enn meg. Vi øvde på ungdomsklubben Huset på Gullhaug en stund. To gitarer og trommer. Etter hvert fikk vi med to til og ble et ordentlig band, med bass, trommer, to gitarer og vokal. Jeg husker ikke helt vår første gig, men vi begynte tidlig med å spille ute.Hvem har inspirert deg, personer, andre artister osv.

Jeg har vært hekta på musikk så lenge jeg kan huske. Så langt tilbake som til 3 års alderen, da jeg satt på armen til fatter og hørte på Beatles og Paul McCartney sine solo skiver. Jeg var helt vill etter Sir Paul. Ellers har jeg en onkel som spiller litt piano og gitar, og morfar sang i kor. Jeg har vært omgitt av musikk både på plate, og i levende form hele livet. Av andre artister så må jeg nevne Slash i Guns'n Roses. Han var min første gitar helt. Etter det kom Jimi Hendrix. På 13 års dagen min fikk jeg en plate med Stevie Ray Vaughan av min far og da var jeg solgt. Jeg hadde hørt blues før, men nå ble interessen for de blå toner virkelig vekket til live. Etter de tre nevnte, så har listen blitt så lang at den ikke får plass her. La meg avslutte spørsmålet med å si at jeg har og blir fortsatt inspirert av musikere uavhengig av instrument og sjanger som spiller og lager musikk som treffer meg i hjertet. Det  komme fra sjelen.

Hvilket album (eller singel) var det første du kjøpte.

Det er fryktelig flaut men det var en vinyl singel med Bombadilla Life. Jeg kan også huske at jeg ikke lenge etter kjøpte Alone Too Long med Steinar Albrigsten. Den også på vinyl, men LP denne gangen.

En artig historie fra musiker livet.

Det er mange artige historier fra mitt liv som musiker. Mange husker jeg ikke, og andre egner seg ikke på trykk. Det får bli svaret på det spørsmålet. 

Hvordan er livet med Shotgun Whalers.

Livet med Shotgun Whalers går strålende for tiden. Vi er godt i gang med ny plate og vi har mange spillejobber fremover.

Tanker om de nye innspillingene dere holder på med.

Jeg er veldig fornøyd så langt. Vi har spilt inn rundt fem låter til nå, og mange flere skal det bli. Dette blir vår første plate med bare egne låter og det er spennende. Det var ikke mange covers på forrige plate heller, faktisk bare en tror jeg. Nå er vi for første gang i den situasjonen at det flommer over med eget materiale og det er utrolig morsomt.

Red. takker Hallvard for intervjuet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar